Nu behöver vi hjälp

Nu är alla i projektet utom Thomas tillbaka från semestern och arbetet börjar rulla igång. Vi har fått förstärkning av Lina, som är användbarhetsdesigner på Skatteverket och Peter som är interaktionsarkitekt och konsult från Antrop. Det är jättekul att bli några fler och att få in nya tankar och idéer. Man blir snabbt insnöad på vissa idéer och det vill vi undvika nu när det är dags att börja ta fram förslag på nya webbplatser.
I slutet av veckan kommer vi att dra igång med kortsorteringsövningar tillsammans med användare. Underlaget från dessa blir sedan grund för en ny informationsstruktur. Det är ett mycket viktigt och spännande arbete och en stor utmaning att få till en bra informationsstruktur med tanke på hur stor informationsmängd vi har att ta hand om. Läs gärna mer om informationsstruktur och kortsortering på Vervas hemsida http://www.verva.se/upload/Vagledningar/natverket-24-timmarswebben/informationsstrukturering-2007-04-24.ppt där det finns dokumentation från en presentation som Jeanin haft för Vervas nätverk för 24-timmarswebben.

Både för kortsorteringsövningar och för kommande prototyparbete söker vi användare, både privatpersoner och företagare, som är intresserade av att hjälpa oss i arbetet genom att testa det vi tar fram. Om du är intresserad av att hjälpa oss, hör gärna av dig till jens.wedin@skatteverket.se så berättar han mer om vad det innebär.
/Åsa

Annonser

2 Responses to “Nu behöver vi hjälp”


  1. 1 Helena Karjalainen augusti 28, 2007 kl. 13:51

    Väldigt intressant att se att ni använder bloggen som ett verktyg. Har ni fler användningstips än i förstudier?

  2. 2 Jens augusti 29, 2007 kl. 08:45

    Hej

    Tack för kommentaren, vi ser även att bloggen fungerar bra som verktyg med kontakten med både andra som arbetar med webbar samt våra användare. Vi har inte funderat så mycket om vi kan använda bloggen som verktyg i andra sammanghang. Dock ser vi möjligheten att använda bloggen i många andra webbprojekt och utveckling av e-tjänster.


Comments are currently closed.
%d bloggare gillar detta: